Autors: Edgars
Cik, cik tas deserts maksā? Dažādi 25 tūkstoši dolāru - tik naudiņas nāksies atstāt, lai iebaudītu desertu, kurš nule kā reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā kā dārgākais pasaulē.
Deserta nosaukums ir "Frrozen Haute Chocolate" un tā tapšanā izmantotas 28 kakao šķirnes no dažādām pasaules malām, pie tam puse no šīm šķirnēm pieder pie eksotiskām un ļoti dārgām. Deserts pārliets ar ēdamu 23 karātu zeltu un izrotāts ar 250 dolāru vērtu "The Madeleine" trifeli no Knipschildt Chocolatier. Ēdiens tiek pasniegts ar ēdama zelta lapiņām greznotā biķerī, kura pamatni apņem 18 karātu zelta rokassprādze, rotāta ar balto dimantu.
Deserta ēšanai paredzēta baltiem un brūniem dimantiem dekorēta zelta karote, kuru drīkst ņemt līdzi, jo deserta cena sedz arī karotes izmaksas.
Šāds deserts, protams, pieejams tikai pēc iepriekšēja pasūtījuma un tā radītājs teic, ka interesentu netrūkstot.
Ja jūs domājat, ka dārgākā deserta radīšanai pietiek uz ātro samest kopā dārgas sastāvdaļas, tad maldāties; šī deserta radīšana esot prasījusi ilgu laiku, kas pavadīts eksperimentos ar sastāvdaļām un garšām, bet zelta karote pati par sevi vien prasījusi trīs mēnešus darba.
|